Teknik Tekstil ve Kompozit Firmaları BUTEXCOMP Projesi ile İş Birliklerini Artırıyor

BUTEXCOMP Projesi kapsamında, Bursa’daki teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerini bir araya getiren çalıştayda firmalar, eşleştirme çalışması ile iş birliği fırsatlarını detaylıca ele aldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi Teknik Destek Projesi (BUTEXCOMP) kapsamında Tedarik Zinciri Eşleştirme Programı Çalıştaylarının 2’ncisi düzenlendi.

Firmaların Projeye Güveni Artmaya Devam Ediyor

Bursa’daki teknik tekstil ve kompozit malzemeler sektörü firmalarının küresel pazarlarda rekabetçiliğini artırma hedefiyle gerçekleştirilen çalıştayın verimli geçtiğini belirten BUTEXCOMP 2. Kilit Uzman-İnovasyon Uzmanı Mutlu Sezen, “Daha önceki çalıştaylarımıza katılan firmalardan çok olumlu geri dönüşler aldık. Firma yetkilileri, projenin getirilerinden son derece memnun olduklarını dile getiriyor. Firmalar arası iş birliğinin faydalı olduğu ve bunun sürdürülebilir şekilde devam edeceği ortaya çıkıyor. Bu tür faaliyetler firmaların projeye güvenini ve ilgisini daha da artırıyor.” diye konuştu.

Üniversite-Sanayi Bütünleşmesine Önemli Katkı

Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut da “Firmalarla bir araya geldiğimiz toplantıda hem üniversite olarak kendimizi tanıtma fırsatı bulduk, hem de yaptığımız çalışmaları anlattık. Özellikle günümüzde tekstil sektörü, teknik tekstil alanına evrilmiş durumda. Teknik tekstil ve kompozit malzemeler, çok ön plana çıkmaya başladı. Pek çok alanda teknik tekstil ve kompozit malzemeler kullanılmaya devam edecek. Bu tür çalıştaylar ile işin bilimsel tarafını da irdelemiş oluyoruz.” dedi. Bursa Teknik Üniversitesi Polimer Malzemeler Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Bursateknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu ise “Proje kapsamında firmaların kapasitelerinin ortaya çıkması sağlandı. Firmalarımız, alanlarında oldukça uzmanlar ama bu kapasitelerinin de bazen yeterince farkında değiller. Kapasitelerini daha iyi yönde kullanmaları noktasında işte bu proje fayda sağlıyor. BTÜ olarak üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması noktasında desteklerimiz sürecek.” ifadelerini kullandı.

Potansiyel Alıcılarla Görüşmeler Yapıldı

BUTEXCOMP Tedarik Zinciri Eşleştirme Çalıştayında Bursa KOBİ’leri, çalıştaya katılan ve ihtiyaç/ilgi doğrultusunda eşlenen tedarikçiler, çözüm sağlayıcılar ve potansiyel alıcılarla iş birliği imkânlarını ikili görüşmelerinde değerlendirdi.

BTSO tarafından yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi (BUTEXCOMP) Teknik Destek Projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştiriliyor.